De neus

Journalistiek en ENG, dat betekend vaak lange dagen. Zo ook vandaag. Vandaag stond een draaidag voor RTL Nieuws op het programma. Gisteren, toen ik mijn call-tijd door kreeg werd daar de toevoeging bij gegeven: “ga vroeg naar bed!”

Dat was geen onnodige toevoeging. Vandaag startte het proces tegen Willem Holleeder in de extra beveiligde rechtbank in Ossdorp. De redactie wist niet precies hoe laat De Neus aan zou komen in Amsterdam, maar wilde wel heel graag het shot hebben van de colonne die de garage van de rechtbank binnen rijd.

Gelukkig rijdt ik voor mijn werkgever rond in een busje waarin wij ook kunnen monteren. Een bureaustoel is daarbij altijd handig en een koffiezetapparaat welkome luxe. Gelukkig had ik om 05:30 beide bij de hand, en na mijn set in gereedheid te hebben gebracht en de LiveU te hebben aangeslingerd kon het grote wachten beginnen. Onder het genot van een dampend bakkie koffie natuurlijk…