In het Rijks

Ik weet het, ik moet mij diep schamen… Ik ben werkzaam in de creatieve sector, maar ben een echte cultuur barbaar. Tot voor vandaag was ik namelijk nog nooit in het Rijksmuseum geweest. Niet omdat het mij niet interesseert, maar het was er simpelweg nog nooit van gekomen. En dat terwijl ik tot voor kort nog een Museumjaarkaart had.

Ik ben dan wel in de gelukkige situatie dat ik met mijn werk nog wel eens ergens kom. Zo ook vandaag. Vandaag kreeg het Rijksmuseum twee nieuwe directeuren. Voor één dag dan… Het JINC (Jongeren INCorporated) stelt zich tot doel om elk kind een gelijkwaardige kans te geven en daarom organiseren ze elk jaar de Baas van Morgen. En dus volgden we vandaag Laaibah en Brinelsia door het Rijks. Sta je daar met je rug naar de Nachtwacht. Ach ja, dan heb ik een goede reden om nog eens terug te gaan!

Bekijk hier onze reportage voor Hart van Nederland.