Naast zijn werk als cameraman en video-editor staat Ronald Fleurbaaij tevens bekend om zijn werk als fotograaf. Ronald begon zijn carrière als fotojournalist bij Het Parool, waarna hij lange tijd voor vele media, bedrijven en organisaties actief was als freelancer. Naast fotojournalistiek biedt Ronald tevens zijn diensten aan op het gebied van bedrijfs- en publiciteitsfotografie.

Fotojournalistiek

Beeld en fotografie zit in de genen van Ronald Fleurbaaij en fotojournalistiek is onlosmakelijk aan zijn naam verbonden. Ronald’s nieuwsgierigheid en interesse in nieuws deden hem al op jonge leeftijd besluiten te kiezen voor een beroep als fotojournalist. Zo was hij jaren lange actief voor het AD, de Haagsche Courant, ANP, en Reuters. Naast nieuws geniet sport een bovengemiddelde interesse bij Ronald Fleurbaaij. Zo versloeg hij tal van grote sportevenementen in binnen- en buitenland en was hij jaren lang actief in de Formule 1.

Commercieel

Naast werkzaamheden voor verscheidene media staat Ronald Fleurbaaij ook klaar voor commerciële opdrachtgevers. Niet alleen reclamemateriaal, maar ook het fotograferen van congressen, bedrijfsreportages of portretfoto’s voor bedrijfsmagazines behoren tot de mogelijkheden. Vele bedrijven gingen u al voor en huurden onze expertise in om hun visie te verbeelden. Zo maakte wij foto’s voor verschillende brochures van ASR Vastgoedontwikkeling en legde hij vele memorabele momenten van bouwprojecten vast. Een andere opdrachtgever was De Beeldredaktie, dat verschillende bedrijven en fotografen met elkaar in contact brengt. Langs deze weg fotografeerde Ronald Fleurbaaij onder meer voor KPN, TNT en BAM.

DTP, grafisch & webdesign

Het drukklaar aanleveren van beeldmateriaal is voor de moderne fotograaf een standaardproces geworden. De kennis die ik tijdens mijn eerste stage van mijn opleiding als DTP-er heb opgedaan, de ervaringen met andere programma’s van Adobe en de behoefte van de klant die verschoof naar meer het maken van de foto, bood mij de kans mijn diensten aan mijn klanten verder uit te breiden. Het bewerken en opmaken van documenten voor drukwerk, zoals boeken, magazines, brochures en internetpublicaties is dan ook gesneden koek voor mij. Met de werkzaamheden in grafisch en webdesign kon ik mijn creativiteit de vrije loop laten gaan.